Träna barfota

Dina fötter mår bra av att du går utan skor någon gång ibland. Barfotaträning utvecklar tåmusklerna liksom musklerna i mellanfoten, hälen och vristen. Stärker du musklerna i fötterna påverkas dessutom knäna, höfterna och ryggen positivt.

running-boy

 

Balansbräda

Ställ dig med fötterna på en höftbredds avstånd. Fördela växelvis vikten från den ena till den andra foten. Fördela växelvis vikten från framfoten och tillbaka på hälen. Stå på ett ben och lek med balansen.

 

Exentrisk tåhävning

Ställ dig på golvet med fötterna på en höftbredds avstånd. Lyft dig så högt upp på tårna som möjligt, lyft ena foten i luften och sänk ner igen. Upprepa 10 gånger

exentrisk tahavning

youtubeVideoklipp - Exentrisk tåhävning

 

Gå på häl och tå

Gå fyra steg fram på hälarna och sedan fyra steg tillbaka på tårna. Ta även fyra steg på yttersidan och därefter på insidan av foten. Upprepa 10 gånger

halgang

youtube Videoklipp - Gå på häl och tå

 

Tåböj

Träna finmotoriken genom att knipa fast en handuk. Sitt eller stå. Lägg en liten handduk på golvet framför dig. Använd tårna för att knipa om och dra handduken mot dig. Upprepa tre gånger med varje fot.

taboj 

youtubeVideoklipp - Tåböj

 

Tåplock

Placera 5–10 mindre objekt framför dig. Lyft ett objekt i taget med tårna och flytta objektet en bit ifrån de andra. Byt fot och lägg tillbaka objekten på sin gamla plats. Upprepa övningen tre gånger med varje fot.

 taplock

youtube Videoklipp - Tåplock

 

Massera 

Massera fotsulan med dina händer eller rulla foten på en massageboll. Det får gärna kännas ömt, men inte göra ont. När du stimulerar fotsulorna används uttrycket "att din kropp vaknar".

massage

youtube Videoklip - Fotmassage

 

Fot- och underbensstretch

Reservtider

Nu finns det reservtider varje vecka, som är bokningsbara tidigast måndag 08:00 samma vecka. Detta för att förhindra långa väntetider samt att det skall vara lättare för dig att byta tid om du behöver.

Betala med kort

För att minska hanteringen av kontanter kan du som kund nu betala med kort. Teminalen klarar kort med chip. Detta gör att betalningen blir säkrare och enklare.

Avbokning av tid

Då väntelistan för att behandlas hos mig är lång, så debiteras alltid ej avbokad tid kund. Avbokning ska ske så snart som möjligt eller senast 24 timmar innan avtalad tid.

Kontakt

Stockholms Aktiva Fötter

Maria Krantzonsväg 24

194 56 Upplands Väsby

Tfn:

0704035797

Epost:

marie@aktivafotter.se

Sociala medier