Deformitet = avvikelse från den normala formen.

Ibland sjunker fotens valv, oftast pga en försvagning av musklerna. Yttre faktorer som felaktiga skor, hårt underlag och val av yrke har en negativ inverkan på valven. Musklerna i fot och underben försvagas och orkar inte längre hålla uppe fotens valvkonstruktion.

Inre faktorer som ökad kroppsvikt, nervskador och ärftlighet kan påverka valvkonstruktionen. När valven sjunker så hamnar skelettdelarna i foten i ett oriktigt läge, lederna blir felaktigt belastade och foten deformeras. Följden blir dålig funktion, vi får ont och förhårdnader och andra fotbesvär uppkommer. Deformiteter i fötterna påverkar fotens gångavveckling från underlaget vilket inte bara ger smärta i fötterna utan även i knän, höfter och rygg.

Huvudvärk kan komma från felställningar i fötterna. Gångavvecklingen i foten påverkar alltså hela kroppen, vilket man inte tänker på eller inte ens vet om. Felet sitter kanske inte där man får ont, utan smärtan är bara en signal till hjärnan att något inte är som det ska och den bör tas på allvar!

Gravida kvinnor får större fötter!

gravidHar du märkt att efter graviditeten, när du skall försöka komma i de skor du hade innan du blev gravid, så har de blivit för små. Faktiskt så är det så att när man ökar relativt fort i vikt så hinner musklerna inte med och då sjunker till slut valven i foten. Följden kan bli en bredare och längre fot med tjockare naglar samt fler liktornar och förhårdnader.  

Reservtider

Nu finns det reservtider varje vecka, som är bokningsbara tidigast måndag 08:00 samma vecka. Detta för att förhindra långa väntetider samt att det skall vara lättare för dig att byta tid om du behöver.

Betala med kort

För att minska hanteringen av kontanter kan du som kund nu betala med kort. Teminalen klarar kort med chip. Detta gör att betalningen blir säkrare och enklare.

Avbokning av tid

Då väntelistan för att behandlas hos mig är lång, så debiteras alltid ej avbokad tid kund. Avbokning ska ske så snart som möjligt eller senast 24 timmar innan avtalad tid.

Kontakt

Stockholms Aktiva Fötter

Maria Krantzonsväg 24

194 56 Upplands Väsby

Tfn:

0704035797

Epost:

marie@aktivafotter.se

Sociala medier