Det finns nog ingen kroppsdel vi bryr oss så lite om som våra fötter. Vi tar liksom för givet att de ska hålla livet ut, hur mycket vi än struntar i dem. De flesta av oss tycker inte ens om våra fötter utan gömmer de i strumpor och skor.

Fotens funktion och anatomiViritual Man

Fötterna är människokroppens grund, som bär upp den övriga kroppen. Med hjälp av fötterna kan vi gå, springa och hoppa. Fötterna måste därför vara smidiga, starka och ha god svikt. Foten har därför en ganska komplicerad byggnad.

Den består av en massa ben och förbindelsen mellan dessa ben utgörs oftast av leder. Lederna hålls ihop av muskler, senor och ledband (ligament). Musklerna och ligamenten håller tillsammans ihop fotens ben (i valv) så att dessa inte sjunker ned, trots kroppens stora belastning uppifrån.

Foten delas in i 4 olika valv: bakre, främre, inre och yttre. Dessa valv fungerar som stötdämpare och hjälper oss att hålla balansen. Musklerna i underbenet hjälper till att hålla fotvalven uppe.

“The human foot is a masterpice of enineering and a work of art” -- Leornardo da Vinci

Skorna

Rätt skor för ändamålet är jätteviktigt! Har du ett jobb där du står och går mycket hela dagarna på Old Bootshårda betonggolv, så krävs det en rymlig, stabil sko med bra svikt som hindrar att musklerna i fot och underben får jobba statiskt och därmed blir försvagade.

Bara genom att studera skorna så kan man ofta se om man står eller går fel och vad det kanske beror på. Skorna trampas ut och mister formen. Sneda hälar och sulor med ojämnt slitage är tecken på att något är fel på fötterna.

Reservtider

Nu finns det reservtider varje vecka, som är bokningsbara tidigast måndag 08:00 samma vecka. Detta för att förhindra långa väntetider samt att det skall vara lättare för dig att byta tid om du behöver.

Betala med kort

För att minska hanteringen av kontanter kan du som kund nu betala med kort. Teminalen klarar kort med chip. Detta gör att betalningen blir säkrare och enklare.

Avbokning av tid

Då väntelistan för att behandlas hos mig är lång, så debiteras alltid ej avbokad tid kund. Avbokning ska ske så snart som möjligt eller senast 24 timmar innan avtalad tid.

Kontakt

Stockholms Aktiva Fötter

Maria Krantzonsväg 24

194 56 Upplands Väsby

Tfn:

0704035797

Epost:

marie@aktivafotter.se

Sociala medier