Symtom:

Torr hud, sprickbildning, deformiteter, sår och smärta i fötterna.

Orsak:

Diabetes är en systemsjukdom som påverkar många system i kroppen. Orsaken är förhöjda halter av socker i blodet. För att cellerna i kroppen skall kunna ta upp blodsockret så krävs hormonet Insulin. Som diabetiker bör man ta väl hand om sina fötter då skador i blodkärlen skapar sämre cirkulation i fötter och ben vilket gör att sår läker sämre. Även skador på känselnerverna gör att en diabetiker kanske inte känner eller upptäcker en skada under foten. Deformiteter i diabetesfoten uppkommer av muskelatrofi (nedbrytning av musklerna).

Vill du veta mer om Diabetes, klicka här >>

Behandling:

Diabetesfoten kräver regelbunden vård av Medicinsk Fotvårdsterapeut. Fråga efter förebyggande egenvårdsprogram för dina fötter. Vid sår på foten och underbenet skall alltid läkare kontaktas. 

Reservtider

Nu finns det reservtider varje vecka, som är bokningsbara tidigast måndag 08:00 samma vecka. Detta för att förhindra långa väntetider samt att det skall vara lättare för dig att byta tid om du behöver.

Betala med kort

För att minska hanteringen av kontanter kan du som kund nu betala med kort. Teminalen klarar kort med chip. Detta gör att betalningen blir säkrare och enklare.

Avbokning av tid

Då väntelistan för att behandlas hos mig är lång, så debiteras alltid ej avbokad tid kund. Avbokning ska ske så snart som möjligt eller senast 24 timmar innan avtalad tid.

Kontakt

Stockholms Aktiva Fötter

Maria Krantzonsväg 24

194 56 Upplands Väsby

Tfn:

0704035797

Epost:

marie@aktivafotter.se

Sociala medier