Symtom:

Fotsvamp är smittsamt och orsakas av en svamp som angriper huden mellan tårna, där det är varmt och fuktigt. Vanligtvis börjar infektionen mellan fjärde och femte tån. Obehandlad fotsvamp innebär risk för spridning av besvären till övriga tår, tånaglarna, foten och även till ljumskarna. Symptomen är rodnad, klåda, sveda och brännande känsla mellan tårna. Huden i det angripna området kan också få sprickor, fjälla och flagna av och det kan göra riktigt ont, särskilt när huden sträcks. Om man inte behandlar sin fotsvamp kan infektionen bli kronisk och exempelvis sprida sig till fotsulorna. Huden på fotsulorna blir tjock, torr och vit. Detta kallas ”mockasinfot”.
Viktigt att tänka på är att alla kan drabbas av fotsvamp.

Orsak:

Risken att bli smittad är stor om man går barfota i simhallar, badrum, omklädningsrum, på heltäckningsmattor eller om man delar handduk med någon. Använd alltid badtofflor! Tänk på att aldrig prova skor barfota i skobutiker, be alltid om en engångsstrumpa då provstrumporna kan innehålla svampsporer från tidigare kunder..

Behandling:

Det krävs i allmänhet aktiv behandling med olika preparat för att bli av med svampen. Behandlingstiden variera men ju tidigare behandlingen påbörjas desto bättre förutsättningar att bli av med den. Tyvärr är det många som väntar med att söka hjälp vilket försvårar tillfrisknandet av huden. Så vänta inte med att rådfråga om rätt behandling för just dig och dina fötter.

Reservtider

Nu finns det reservtider varje vecka, som är bokningsbara tidigast måndag 08:00 samma vecka. Detta för att förhindra långa väntetider samt att det skall vara lättare för dig att byta tid om du behöver.

Betala med kort

För att minska hanteringen av kontanter kan du som kund nu betala med kort. Teminalen klarar kort med chip. Detta gör att betalningen blir säkrare och enklare.

Avbokning av tid

Då väntelistan för att behandlas hos mig är lång, så debiteras alltid ej avbokad tid kund. Avbokning ska ske så snart som möjligt eller senast 24 timmar innan avtalad tid.

Kontakt

Stockholms Aktiva Fötter

Maria Krantzonsväg 24

194 56 Upplands Väsby

Tfn:

0704035797

Epost:

marie@aktivafotter.se

Sociala medier